Bůček pečený v jogurtu s majoránkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 800 g bůčku
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1-2 lžičky sušené majoránky
- 1 lžička mleté papriky
- pepř
- mletý kmín
- sůl
- snítka čerstvé majoránky
- vývar nebo voda
Postup Bůček pečený v jogurtu s majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořením.
Maso v tom důkladně obalíme a dáme na nejméně dvě hodiny uležet. Před pečením maso vytáhneme půl hodiny předem z lednice.
Připravíme pekáček a dolů dáme cibuli. Na to dáme maso, snítku majoránky a vše podlijeme. Pečeme přikryté prvních 15 minut na 200 st. Poté teplotu snížíme na 170 st. a dopečeme do měkka.
Podáváme s bramborami, rýži nebo těstovinami. Kdo by chtěl šťávu hustší, maso lehce asi 10 minut před koncem pečení zapráší hladkou moukou a promíchá.