Brutzel-Svejk panenka recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

0,5 kg vepřové panenky
hrubě pomletý pepř
sůl
olivový olej (na pečení)
350 g špaget
80-100 g jemně nastrouhaného Parmazánu
80 g másla
30-40 g bazalky nebo zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.

  2. Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u panenky max. 82°C.

  3. V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu al dente.

  4. Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!