Broskvový koláč se sněhovou čapkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
250 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
vanilkový cukr
150 g rostlinného tuku
Sníh:
2 bílky
3 polévkové lžíce meruňkové marmelády nebo broskvové marmelády
1 polévková lžíce lžíce moučkového cukru
3 broskve

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto (mouka, cukr, vanilkový cukr, žloutky, sůl a tuk) na vále vypracujeme hladké těsto.

  2. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto do formy vymačkáme. Broskve nakrájíme na plátky a poklademe jimi těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut při 175°C.

  3. Zatím vyšleháme bílky do sněhu a pak zašleháme marmeládu a moučkový cukr. Až je koláč téměř upečený, vyjmeme ho z trouby, můžeme broskve malinko pocukrovat, na ně rozetřeme připravený sníh.

  4. Dopečeme v troubě při 150°C už jen asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!