Broskvový koláč se sněhovou čapkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- vanilkový cukr
- 150 g rostlinného tuku
- Sníh:
- 2 bílky
- 3 polévkové lžíce meruňkové marmelády nebo broskvové marmelády
- 1 polévková lžíce lžíce moučkového cukru
- 3 broskve
Postup Broskvový koláč se sněhovou čapkou
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto (mouka, cukr, vanilkový cukr, žloutky, sůl a tuk) na vále vypracujeme hladké těsto.
Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto do formy vymačkáme. Broskve nakrájíme na plátky a poklademe jimi těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut při 175°C.
Zatím vyšleháme bílky do sněhu a pak zašleháme marmeládu a moučkový cukr. Až je koláč téměř upečený, vyjmeme ho z trouby, můžeme broskve malinko pocukrovat, na ně rozetřeme připravený sníh.
Dopečeme v troubě při 150°C už jen asi 15 minut.