Broskvové cannelloni recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 16 těstovinových trubiček cannelloni
- sůl
- voda na uvaření
- 1 malý sáček mandlových lupínků
- máslo
- strouhanka
- Pudink:
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový pudink Dr.Oetkera
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 vejce
- Směs:
- 1 dcl vody (nebo šťávy z plechovky)
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- dřeň z 1/2 vanilkového lusku
- 1 lžička mleté skořice
- 600 g loupaných broskví (nebo velká plechovka zavařených)
- 1 rovná lžíce Solamylu
Postup Broskvové cannelloni
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce. Mandle si opražíme na suché pánvi. V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků.
Solamyl rozmícháme v troše studené šťávy z plechovky, aby nebyly hrudky a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni.
Pokud máme Cannelloni, tak je naplníme směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané misky. Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček a nakonec pudink a posypat zbylými lupínky.
Pokud použijeme lasagne (já jsem je 2-3 minutky povařila v osolené vodě), dáme je na dno, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne a nakonec pudink a posypat lupínky.
Zapečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut. Podáváme horké nebo studené.