Broskvová rychovka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Piškot:
- 4 vejce
- špetka soli
- 120 g cukru
- 3 lžíce teplé vody
- 60 g hladké mouky
- 60 g polohrubé mouky
- Krém:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- trocha citrónové šťávy
- trocha rumu
- moučkový cukr
- broskve
- 2 želatiny v prášku
Postup Broskvová rychovka
Postup přípravy receptu
-
Začneme šlehat bílky se solí. Jakmile začnou pěnit, postupně přisypeme cukr, pak žloutky a nakonec vodu. Vznikne tuhá našlehaná pěna, do které už jen vařečkou přimícháme mouky. Pozor hlavně na hrudky!
Pečeme při 175°C, dokud se piškot nebude lepit na špejli a bude krásně zlatavý.
Všechny ingredience na krém smícháme dohromady a pak jím potřeme vychladlý piškot.
Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Želatinu uvaříme podle návodu a zalijeme jí broskve.
Necháme vychladit v lednici.