Broskvová marmeláda recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

1 kg zralých broskví
0,50 kg krystalového cukru
1,5 kávové lžičky kyseliny citronové
1 želírfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Vyzrálé broskve oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou. Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše rozmixujeme. Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové.

  2. Vaříme dle návodu na želírfixu, cca 3-5 minut. Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!