Briošky - šneky recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- Na omládek 150 g vlažné vody
- 1,5 lžičky sladěnky nebo sladovitu
- 200 g hladké mouky
- 35 g droždí
- Dále
- 140 g vody
- necelá rovná lžička soli
- 1 rozšlehané vejce (2 lžíce, zbytek necháme na potření briošek před pečením)
- 150 g cukru
- 110 g rozpuštěné Stelly (Hery)
- 530 g hladké mouky
- (kdo má, může přidat Voňavé pečení od Antonína)
Postup Briošky - šneky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do hlaďounkého těsta.
Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 15 minut kynout, poté tvarujeme.
Vytvarované briošky necháme na plechu nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme mákem a upečeme (200°C/asi 15-20 min. - není třeba dlouho vypékat, pečivo nemá být křupavé).