Bramborový salát s červenou řepou a křenem s mini řízečky v jogurtové marinádě recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- Salát:
- 200 g vařené červené řepy
- 200 g vařených brambor
- 120 g majonézy nebo jogurtu
- sůl
- pepř
- citronová šťáva nebo lák z okurek
- cibule nebo kus porku
- trošku křenu (nebo Krenexu)
- Řízečky:
- 6 plátků vepřové kýty nebo vepřové panenky
- 1 velký hustý jogurt bílý
- 1 lžíce mletého barevného pepře
- 1 lžíce drceného česneku
- 2 lžíce koření Adamova žebra
- sůl dle potřeby
- 2 vejce
Postup Bramborový salát s červenou řepou a křenem s mini řízečky v jogurtové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Salát: Řepu a brambory oloupeme a nakrájíme nma kostky nebo nudličky, jak kdo rád. Přidáme jogurt nebo majonézu, okyselíme, osolíme, opepříme.
Přidáme nakrájený porek a křen. Opatrně promícháme, popřípadě dochutíme.Dáme do lednice, nejlépe přes noc aby se pořádně proležel.
Řízečky:Ze všech surovin si uděláme marinádu a do ní naložíme nejlépe přes noc naklepané plátky masa.
Druhý den maso vyjmeme a obalíme ve strouhance.
Smažíme na pánvi nebo pečeme na pečícím papíře v troubě.