Bramborovo - tuřínový nákyp recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 80 ml sójového mléka
- zhruba 1 půlka cibule
- sušený česnek
- sušená paprika
- kmín
- pepř
- anýz
- kari
- himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
- 2 vejce
- 3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
- 600 g brambor
- 100 g tuřínu
- 190 g špaldové mouky
- 2 lžičky Solamylu
Postup Bramborovo - tuřínový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Recept jsem dostala od kamaráda, v originále je tuřín strouhaný nahrubo a nevařený. Mě se po zakoupení zdál dost tvrdý, tak jsem jej uvařila.
Syrový chutná podobně jak kedlubna například, uvařený mi připomínal konzistencí brambory a chutí mdlejší brambory.
Den před pečením si uvařím brambory a tuřín. Tuřín po uvaření v podstatě vypadá jako brambory, chutná více či méně podobně, je jakoby mdlejší, používá se i jako dietní fitness náhrada brambor.
Nakrájím si domácí uzené na menší kostičky. Mléko si smíchám s vejci. Mouku smíchám se solamylem.
Brambory, cibuli i tuřín nastrouhám na jemném struhadle, přidám veškeré koření, nakrájené uzené maso, mléko s vejci a nakonec vmíchám mouku se solamylem.
Těsto smíchám a naliji do formy. Pekla jsem jej na 190 °C cca 40 minut.