Bramborové zapečené noky s hlívou ústřičnou recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 balíček bramborových noků
- 1 PL nasekané petrželky (pažitky)
- 1 jarní cibulka
- 1 trs hlívy ústřičné
- 1 chilli paprička
- 1 jarní cibulka
- 150 g šunky
- 2 PL olivového oleje
- sůl dle chuti
- drcený kmín dle chuti
- petrželka na ozdobu
- 3 cherry rajčátka
- parmazán nebo Grand Moravia dle chuti
Postup Bramborové zapečené noky s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Noky uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji opečeme omytou a pokrájenou jarní cibulku a pokrájenou hlívu ústřičnou. Krátce restujeme, přidáme drcený kmín, nakrájenou šunku, rajčátka, chilli papričku a nasekanou petrželku.
Na druhé pánvi opečeme uvařené noky a promícháme s houbovou směsí. Nakonec přidáme jemný strouhaný sýr (parmezán nebo jemně strouhaný sýr Grand Moravia).