Bramborová polévka s parmazánem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 cibule
- pár plátků slaniny (lze vynechat)
- cca 10 cm pórku
- 6 brambor
- 2 hrsti špenátu (já jsem použila mangold, ale ne každý ho sežene nebo pěstuje)
- hrst medvědího česneku (můžete nahradit stroužkem česneku)
- 100 ml smetany na vaření
- 1,5 l vývaru
- 3 PL nastrouhaného parmazánu
- 1 PL hladké mouky
- máslo
- sůl
- pár lístků tymiánu
Postup Bramborová polévka s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, k tomu po chvíli přidáme pokrájený pórek, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a vhodíme na kostky nakrájené brambory.
Necháme vařit 10 minut, poté přidáme špenát a za dalších 5 minut i medvědí česnek. Přilijeme smetanu a parmazán necháme v polévce rozpustit. Podle potřeby dochutíme. Podáváme s pár lístky tymiánu.