Bramboráky s liškovou směsí recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 4 velké brambory
- 1 vejce
- trochu mléka
- 8 - 10 lžic hladké mouky
- česnek podle chuti
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej
- 350 g lišek
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 2 menší rajčata
- olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- petrželka
- libeček
- 80g uzeného sýra
Postup Bramboráky s liškovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, papriku na proužky, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme téměř do měkka.
Ke konci přidáme oloupaná na drobno nakrájená rajčata a dodusíme. Na konec vmícháme nasekanou petrželku a trochu libečeku a uložíme v teple.
Z brambor, vejce, mléka, mouky, česneku a koření připravíme bramboráky, které usmažíme do zlatova.
Na talíři dáme na každý bramborák teplou houbovou směs a posypeme jemně nastrouhaným sýrem.