Bramborák na plech - Gugla recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 3/4 kg brambor
- 250 g uzeného masa
- 2 celá vejce
- 0,5 dcl oleje
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
Postup Bramborák na plech - Gugla
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promícháme. Česnekem a majoránkou nešetříme.
Připravené těsto rozetřeme na plech vymazaný sádlem nebo potřený olejem.
Troubu rozehřejeme na 220 °C, pečeme cca 30 minut, pak ztlumíme na 180-200 °C a dopékáme dalších 30 minut, aby povrch dostal křupavou kůrku.
Před podáváním necháme cca 10 minut prochladnout, jinak se Gugla rozpadá.