Bramboráčky,zelí a uzené maso recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 5 lžic mléka
- 120 g hladké mouky
- majoránka
- pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- kysané zelí
- uzené maso
Postup Bramboráčky,zelí a uzené maso
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placičky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Zelí mezi smažením bramboráčků, uvaříme do měkka, podle chuti můžeme přidat cukr. Uzené maso, když je vcelku, nakrájíme na malé kostičky. Já kupuji už nakrájenou uzenou rolku (mají ji po balíčkách v Kauflandu).
Na kostičky připravené uzené maso osmažíme na pánvi nebo v hrnci. Nemusíme už ani solit, maso je samo o sobě dost slané. Hotové bramboráčky už na talíři může upravit každý jinak. My to máme rádi smíchané.