Boloňské ragú z pomalého hrnce recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- asi 400 g hovězího mletého masa
- 2 malé plechovky rajčat
- 2 cibule
- 150 ml červeného vína
- 2 menší mrkve
- kousek celeru
- 3 stroužky česneku
- italské bylinky
- tagliatelle
- 2 lžíčky hnědého cukru
- sůl
- pepř
Postup Boloňské ragú z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nejdříve pánev, osmažíme cibuli dozlatova a pak přidáme nasekaný česnek. Krátce restujeme, dáme zeleninu nakrájenou na malé nudličky a vložíme namleté maso. Osolíme, opepříme a vše osmažíme.
Přendáme do pomalého hrnce, přidáme plechovky rajčat, víno, cukr a asi hrnek vody. Zapneme na Low a pomalíme 6 hodin.
Pak jen popřípadě dochutíme a přidáme bylinky. Podáváme s těstovinami.