Blendované čokoládové košíčky recept
Top Recepty, ZdobeníSuroviny na recept
- falešný marcipán
- potahovací hmota
- barveno kakaem do různých odstínů
- lze samozřejmě použít i potravinářská barviva
Postup Blendované čokoládové košíčky
Postup přípravy receptu
-
zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm.
obr.2 - vzniklý váleček obalíme ve světle hnědé hmotě silné cca 2-3mm.
obr.3 - nakrájíme cca 3-4mm široké kroužky, hranolky, oválky - jak to vyjde.
obr.4 - můžeme rukou dotvarovat do tvaru kostičky, aby do sebe lépe zapadalo, ale můžeme nechat i šišaté a případné vzniklé mezery při rozválení doplnit kuličkou hmoty v barvě dle fantazie.
obr.5 - přes pečicí papír vyválíme do tenké vrstvy, jednotlivé válečky se spolu spojí a podle tahu válečku se tvary deformuji a protahují a prolínají, každý je originál.
obr.6 - hotový kousek, tenké v tomto případě cca 2mm.
obr.7 - růžička z blendované hmoty