Bílá klobása v křenovém těstíčku recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 kg bílé vinné klobásy
- 5 lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 1 lžíce strouhaný křen
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička sojové omáčky
- 5 dkg tvrdého sýra na strouhání
- špejle
- slunečnicový olej na plech
Postup Bílá klobása v křenovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Bílou klobásu si zamotáme do kolečka jako šnek viz obrázek a upevníme skrz naskrz spejlickama.
Mezitím si připravíme těstíčko z uvedených surovin - (vejce můžeme ev. přidat podle hustoty těstíčka - asi tak, aby bylo jako na palačinky) a pak vinnou klobásu asi na 2 hodiny ponoříme do těstíčka a dáme do chladu.
Pak kobasu s těstíčkem poklademe na plech, vymazány sluň. olejem a pečeme cca 35 minut na plechu na 150°C (dá se i péči na pánvi), ale na plechu to má tu výhodu, že se nic nechytá a i si můžeme v klidu připravit brambory a klobása se nám péče zatím do zlatová, viz obrázek. Podáváme se šťouchanými brambory.