Bezlepkový kuličkový řez Hungary recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Tmavé těsto:
- 20 dkg BL mouky (Schar Mix)
- 10 dkg moučkového cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 150 g změklého másla
- 1 PL oleje
- 1/2 kypřícího prášku
- 1/2 KL skořice
- špetka soli
- Na světlé těsto:
- 4 vejce
- 20 dkg moučkového cukru
- skořicový cukr
- 150 g změklého másla
- 2 PL oleje
- 1 vanilkový pudink -práškový
- 2 tvarohy
- špetka soli
Postup Bezlepkový kuličkový řez Hungary
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na tmavé těsto vypracujeme hmotu. Bude mít tendenci se lepit. Proto ji dáme aspoň na 30 min do lednice.
Ze surovin na světlé těsto oddělíme žloutky a vyšleháme je šlehačem s cukrem, skořicovým cukrem a solí do husté hmoty. Přidáme máslo s olejem a znovu pořádně prošleháme. Zašleháme pudinkový pášek a nakonec zapracujeme tvarohy.
Z odleželého tmavého těsta vytvarujeme stejné kuličky, které vyskládáme rovnoměrně do vystříkaného pekáče (velikost cca půl velkého plechu). Dáme znovu do lednice ztuhnout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do tvarohové hmoty.
Hmotu neneseme na kuličky a zlehka roztřeme.
Troubu vyhřejeme na cca 160°C a pečeme 30 min. Zkusíme upečenost párátkem.