Bezlepkový koláč se Šmakounem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 balení Šmakouna s příchutí brusinka + goji
- 1 jablko nastrouhané nahrubo
- 250 ml rostlinného mléka
- 1 vejce
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- hrst slunečnicových semínek
- 3 lžíce pohankové krupice
- kokos
- kokosový olej na vymazání formy
Postup Bezlepkový koláč se Šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Šmakouna nakrájíme na menší kousky a vhodíme ho do mixéru. Přidáme mléko, slunečnicová semínka a vejce. Všechno rozmixujeme na hladké těsto.
Do těsta přidáme nastrouhané jablko, pohankovou krupici a prášek do pečiva. Takto připravené těsto vlijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem. Vršek koláče posypeme kokosem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-35 minut.