Bezlepkový koláč se Šmakounem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 balení Šmakouna s příchutí brusinka + goji
1 jablko nastrouhané nahrubo
250 ml rostlinného mléka
1 vejce
1/2 sáčku prášku do pečiva
hrst slunečnicových semínek
3 lžíce pohankové krupice
kokos
kokosový olej na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna nakrájíme na menší kousky a vhodíme ho do mixéru. Přidáme mléko, slunečnicová semínka a vejce. Všechno rozmixujeme na hladké těsto.

  2. Do těsta přidáme nastrouhané jablko, pohankovou krupici a prášek do pečiva. Takto připravené těsto vlijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem. Vršek koláče posypeme kokosem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!