Bez-mléčné zapečené tofu recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- bílé Tofu
- konzerva žampionů
- veganský tvrdý sýr (pokud nemáte alergii na mléko, lze použít i klasický Eidam)
- konzerva (malá) kukuřice
- šunka
- cibule
- mrkev
- petržel
- celer
- trocha soli
- Vegeta
- zapečené Tofu
Postup Bez-mléčné zapečené tofu
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme zeleninový vývar (petržel, celer, mrkev) ochutíme vegetou. Tofu překrojíme tak, aby nám vznikly 4 tenké plátky (1 x svisle, 1 x vodorovně) a naložíme nejlépe přes noc do vývaru.
Zeleninu můžeme vybrat a použít buď jako přílohu nebo ze zbylého vývaru a zeleniny udělat polévku. Tofu poté vyndáme a dáme na pekáč (pekáč můžeme pro jistotu malinko vymazat olejem ale nemusíme.)
Plátky trochu osolíme, pak klademe nakrájený plátek šunky, žampiony, kukuřici a naposledy sýr, který se při zapečení trochu roztaví a přichytne nám tak kukuřici, která nám nebude padat.
Podlijeme vývarem. Kolem dáme na čtvrtky rozkrojenou cibuli a tenké plátky mrkve. Zapečeme v troubě na 20 až 30 minut. Podle toho, jak máme rádi zapečené. Podáváme s brambory nebo bramborovým salátem.