Bažant s rozmarýnem recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

bažant
sůl
10 dkg anglické slaniny
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
5 dkg másla
2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.

  2. Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

  3. Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!