Bažant s rozmarýnem recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- bažant
- sůl
- 10 dkg anglické slaniny
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 5 dkg másla
- 2 snítky rozmarýnu
Postup Bažant s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.