Bavorský závitek recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky hovězí roštěné nebo zadního hov. masa
- 10 dkg šunkového salámu
- 2 vejce
- 10 dkg cibule
- 15 dkg oloupaných syrových brambor
- 5 dkg kyselých okurek
- 10 dkg sádla nebo olej
- 3 dkg hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup Bavorský závitek
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa na okrajích nařízneme a dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Na části sádla osmahneme polovinu drobně nakrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky nakrájený šunkový salám, brambor a okurky, osolíme, opepříme a nakonec promícháme s vejci.
Tuto směs navršíme na plátky masa, zabalíme a upevníme nití nebo párátky. Na zbylém tuku osmahneme zbytek drobně nakrájené cibule, přidáme závitky, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka.
Měkké závitky vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme na přírodní šťávu. Šťávu procedíme na závitky a společně provaříme. Jako příloha je vhodná rýže.