Bavorský knedlík recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 4 vařené brambory
- 4 syrové brambory (obojí středně velké)
- 350 g hrubé mouky
- 1 vajíčko
- 2 rohlíky
- lžička soli
- lžíce oleje
Postup Bavorský knedlík
Postup přípravy receptu
-
4 brambory si uvaříme ve šlupce, 4 brambory oloupeme, nastrouháme nebo pomeleme.
Uvařené brambory stačí nastrouhat na struhadle k těm syrovým.
Přidáme vajíčko, na kostičky nakrájené rohlíky, lžičku soli a lžíci oleje, 350 g hrubé mouky.
Vše zpracujeme v kouli, dáme si vařit osolenou vodu.
Pak namočenýma rukama vytvoříme koule, nebo válce, jak kdo chce a vaříme asi 20 minut, já trošinku přidala.
Z tohoto těsta jsou asi 4 koule, ale samozřejmě i více, podle toho, jak veliké je chcete.