Bavorský knedlík od Lemarti recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 6 housek nebo rohlíků z předešlého dne
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic nasekané petrželky
- 10 g másla
- 1/4 litru vlažného mléka
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- 1 lžice hladké mouky
Postup Bavorský knedlík od Lemarti
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem.
Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme vystydnout. Vejce, sůl a pepř vmícháme k houskám. Pak vmícháme cibuli s petrželkou a mouku. Pokud bude moc řídké a mazlavé, přidáme ještě trochu strouhanky.
V mokrých rukách tvoříme střední kulaté knedlíky a dáme do osolené vody zhruba 15 minut. Vařit na hodně mírném plameni. Bude stačit, když voda bude jen trochu probulávat.