Bavorský knedlík od Lemarti recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

6 housek nebo rohlíků z předešlého dne
1 cibule
1 stroužek česneku
6 lžic nasekané petrželky
10 g másla
1/4 litru vlažného mléka
3 vejce
sůl
pepř
1 lžice hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem.

  2. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme vystydnout. Vejce, sůl a pepř vmícháme k houskám. Pak vmícháme cibuli s petrželkou a mouku. Pokud bude moc řídké a mazlavé, přidáme ještě trochu strouhanky.

  3. V mokrých rukách tvoříme střední kulaté knedlíky a dáme do osolené vody zhruba 15 minut. Vařit na hodně mírném plameni. Bude stačit, když voda bude jen trochu probulávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!