Banánová buchta s tvarohovo-pudinkovým krémem - z hrníčku recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 60 g krupicového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 vejce
- 1 zralejší banán - 125 g dužiny
- 60 g mléka
- 1 lžíce rumu
- 50 g oleje
- 125 g polohrubé mouky
- 1/3 prášku do pečiva
- trochu másla nebo jiného tuku na vymazání hrníčků
- trochu strouhaného kokosu na vysypání hrníčků
- Krém:
- 125 g tvarohu z vaničky
- 100 g mléka
- 1 lžíce rumu
- zhruba 1/2 kokosového nebo jiného pudinku bez vaření Creme Olé
- moučkový cukr dle potřeby cca 20 g
- zdobení na povrch dle své fantazie
Postup Banánová buchta s tvarohovo-pudinkovým krémem - z hrníčku
Postup přípravy receptu
-
Hrníčky vhodné na pečení vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
Cukr, vanilkový cukr a celé vejce vyšleháme nejlépe ručním šlehačem do hustější pěny. Pak při nejnižších otáčkách lehce vmícháme rozmačkaný banán a pak střídavě olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vzniklým řidším těstem naplníme hrníčky do 2/3 výšky.
Vložíme je do předehřáté trouby, horkovzduch 155 - 160°C a pečeme zhruba 35 - 40 minut. Tento čas je pouze orientační. Naplněné hrníčky jsem dávala do trouby na plechu. Po upečení je necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Lehce prošleháme tvaroh s mlékem, rumem a moučkovým cukrem. Pak zašleháme pudinkový prášek a šleháme tak dlouho, až vznikne tužší krém. Pudinkového prášku dáme dle potřeby. Pokud je třeba, tak přisladíme. Krém vložíme do zdobícího sáčku s kovovou řezanou špičkou.
Připravíme odložené hrníčky, vypíchneme nebo vydlabeme středy a naplníme krémem. Povrch dozdobíme dle své fantazie a možností.