Bábovka mandlovo-rumová recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 hrnečky polohrubé mouky
1 hrneček cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 vejce
1 smetana ke šlehání
10 lžic oleje
1 lžíce kakaa
1 mandlové aroma (2 ml)
1 rumové aroma (2 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilku, vejce, olej a smetanu ke šlehání.

  2. Hrneček těsta odebereme a vmícháme mandlové aroma.

  3. Do zbytku těsta přidáme kakao a rumové aroma.

  4. Do vymazané bábovkové formy nalejeme tmavé rumové těsto (trošku necháme), pak nalejeme mandlové těsto a nakonec zbytek těsta.

  5. Pečeme při 200°C asi 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!