Bábovka dvou chutí recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1,5 hrnku mléka
- 1/2 hrnku cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce rumu
- 3 vejce
- 1 čokoláda Margot
- 1 malinový puding
- 5 lžic smetany ke šlehání
Postup Bábovka dvou chutí
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, prášek, cukr, vejce, přiléváme mléko, olej, rum. Dobře zamícháme. Rozdělíme na 2 části do jedné části přidáme malinový pudink a smetanu ke šlehání a do druhé půl čokolády na hrubo nastrouhané.
Bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Nalijeme pudinkové těsto, pak nasypeme půl čokolády na hrubo nastrouhané a na konec margotkové těsto. Pečeme při 200°C asi tak 50 minut.