Babiččiny nočky s vajcem a salátem recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 150 g hrubé mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1/2 kl soli
- 150-180 g vody
- 4 vejce
- uzený bůček
Postup Babiččiny nočky s vajcem a salátem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouky se solí a vodou tak, aby vzniklo hodně husté těsto. Nakrájíme na kostičky uzený bůček a zvlášť do misky rozklepneme vejce, mírně je osolíme a vidličkou rozšleháme.
Malou lžičkou ukrajujeme kousky těsta do vřící vody, občas zamícháme. Když nočky vyplavou, měly by být hotové.
Během chvilky, než se uvaří nočky, na pánvi rozpustíme kostičky uzeného bůčku nebo anglické slaniny a vlijeme na ni rozšlehaná, osolená vejce. Jakmile se začnou srážet, přidáme nočky, čerstvě vytažené a okapané z vody, promícháme a dosmažíme do téměř úplného ztuhnutí vajec.
Pokud je třeba, dosolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s klasickým hlávkovým salátem.