Babiččina pečená husa recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

mladá husa cca 3,5 kg
sůl
domácí majoránka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Z omyté a očištěné mladé husy vyjmeme vnitřní sádlo a dáme na dno pekáče. Husu uvnitř i na povrchu osolíme. Stonky domácí majoránky dáme na dno pekáče (na vnitřní sádlo) a vložíme i dovnitř husy.

  2. Husu do pekáče položíme prsíčky dolů, nahoru položíme majoránku, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a dáme do trouby rozpálené na 200°C.

  3. Po půlhodině husu otočíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 30 minut (průběžně podléváme, poléváme, propichujeme tukové polštářky a vypečené sádlo odebíráme).

  4. Pak husu naporcujeme, dáme zpět do pekáče a další půlhodinu pečeme přikryté. Pekáč odkryjeme a za občasného podlévání a polévání tvoříme křupavou kůrčičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!