Aromatická krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky krkovičky (2-2,5 cm vysoké)
- sůl
- čtyřbarevný pepř
- 2 vejce
- 1 malá cibule
- strouhanka
- hladká mouka
- 1/4 lžičky tymiánu
- 1/4 lžičky rozmarýnu
- 1/4 lžičky oregana
- 1/4 lžičky kari
- 1/4 lžičky saturejky
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
Postup Aromatická krkovička
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve omyjeme, osušíme a nasekáme koření, přidáme drobně pokrájenou cibuli a promícháme. Krkovičku naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Obalíme v mouce a necháme rozehřát sádlo s máslem. Rozkvedláme vejce.
Do koření s cibulkou přidáme strouhanku a lehce prsty promícháme. (Strouhanku připravuji těsně před použitím, aby díky cibulce nezvlhla.) Maso obalíme ve vejcích a pak ve strouhankové směsi.
Na směsi sádla a másla pomalu smažíme dozlatova. Podáváme s brambory.