Arašidy v čokoládě recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 200-250 g loupaných pražených arašídů
- 200 g čokolády Figaro na vaření
- 3 PL kakaa neslazeného
Postup Arašidy v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Oloupané arašidy (cca 250-300 g) dám do mrazáku na 5 minut zchladit.
Čokoládu rozlámu do hrnce a dám roztavit. Nezahřívám moc. Rozmíchám to mimo hořák.
Obvykle k tomu přidávám zbytek čokolády z předchozího vaření a tři vrchovaté lžíce kakaa. Důkladně to promíchám. Směs dost zhoustne. Počkáme až se trochu zchladí, přibližně na 38°C (neměřil jsem ale nesmí být moc tuhá).
Vyndám sáček s arašídama z mrazáku a vysypu je všechny do hrnce. Promíchám a potom dám na 20s do chladničky. Vyndám, znovu promíchám. Rozdrobím co se slepilo a je hotovo.