Anglická omáčka recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1/2 kg libové vepřové plece
- 100 g anglické slaniny
- 1 střední cibule
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce smetany
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup Anglická omáčka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se,,zatáhly). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky.
Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova.
Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty.
Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit).
Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny.
Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody.
Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min.
Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.