Anglická omáčka recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1/2 kg libové vepřové plece
100 g anglické slaniny
1 střední cibule
3-4 lžíce hladké mouky
4 lžíce smetany
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se,,zatáhly). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky.

  2. Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova.

  3. Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty.

  4. Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit).

  5. Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny.

  6. Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody.

  7. Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min.

  8. Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!