Anglická hovězí pečeně recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

1,5 kg hovězí krk
pepř
sušená hořčice
pikantní hořčice
cibule
sůl
olej
(nítě na svázání masa - maso lze i prošpikovat)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc.

  2. Poté jej zprudka opečeme (já pekla rovnou v kameninové nádobě pomalého hrnce) na trošce oleje. Vyjmeme, do hrnce vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, osolíme, můžeme podlít cca 150 ml vody (nebo vína). Hrnec zapneme na 4 hodiny na High.

  3. V případě, že nemáte pomalý hrnec bych postup dodržela, maso bych poté vložila do trouby, pevně zabezpečila alobalem proti úniku páry a pekla bych při VELMI nízké teplotě asi 120°C také 4 hodiny.

  4. Poté maso vyjmeme, necháme odpočinout cca 20 minut, odstraníme nití. Vzniklou omáčku můžete zahustit záklechtkou z trošky vody a hladké mouky nebo vhodit kuličku z másla a hladké mouky. Samozřejmě omáčku v tomto případě provaříme.

  5. Podáváme s bramborem (rozšťouchaným s troškou teplé smetany a cibulkou) a dušenou mrkvičkou. Podáváme s chlebem a nakrájeným hovězím na slabé plátky a majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!