Aljašská treska se smetanou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 800 g aljašské tresky (mražené)
- 4 plátky sýru Eidam
- 1 rajče
- 1 cibule
- 12% smetana
- sůl
- pepř
Postup Aljašská treska se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupu a nakrájím na měsíčky. Nachystám zapékací mísu nebo pekáč a připravenou cibuli rozprostřu po pekáči. Tresku osolím a opepřím z každé strany a vložím do připraveného pekáče. Podliji skleničkou vody a dám do trouby na 180 stupňů.
Mezitím, co se treska dělá v troubě, omyji rajče a nakrájím na kolečka, která ještě překrojím na půlky. Cca po 15-20 minutách pokládám na tresku a zapékám. Eidam přichystám tak, aby mi vyšel na každý kousek ryby tzn. každý plátek na půl. Až jsou rajčátka na tresce do zlatova, troubu zapnu na 200 stupňů a pokládám Eidam. Přidávám smetanu. Nechám Eidam rozpéci na tresce do zlatova.
Vše je připraveno k servírování. Jako přílohu jsme zvolili bramborovou kaši.