Adžika směs z mletého masa recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 400 g mletého míchaného masa
- 1 cibule
- olej
- 2-3 stroužky česneku
- 1 menší červená paprika
- 1 slovenská paprika
- cca 350 ml rajčatového pyré
- cca 2 lžíce koření adžika, dle chuti
- sůl dle chuti, případně sojová omáčka
Postup Adžika směs z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté maso během smažení od sebe oddělíme, aby se rozdrobilo. Mleté maso ochutíme nasekaným česnekem a kořenící směsí Adžika.
Přidáme na nudličky pokrájené očištěné papriky a ještě krátce osmažíme, pak přilijeme rajčatové pyré nebo nasekaná rajčata, promícháme a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání nebo případného podlití vývarem či vodou dle potřeby.
Směs dle chuti můžeme dosolit nebo případně ještě dokořenit Adžikou, je-li třeba. Pokud chceme směs méně masitou a spíše omáčkovější můžeme přilít do směsi dle potřeby vývar nebo vodu (ne příliš) s trochou solamylu a krátce provařit.
Podáváme s těstovinami, bramborami, na toustech či topinkách...