Znojemská roštěná recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky z hovězí roštěné
- olej
- 100 g uzené slaniny (nejlépe domácí)
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- lžíce plnotučné hořčice
- hladká mouka
- sterilované okurky
- bujón
- 250 g tarhoně
- sůl
- lžička sladké mleté papriky
- lžíce dobrého sádla
- horká voda
Postup Znojemská roštěná
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme.
Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí.
Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova.
Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.