Znojemská roštěná recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

4 plátky z hovězí roštěné
olej
100 g uzené slaniny (nejlépe domácí)
1 cibule
sůl
pepř
lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka
sterilované okurky
bujón
250 g tarhoně
sůl
lžička sladké mleté papriky
lžíce dobrého sádla
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme.

  2. Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka.

  3. Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí.

  4. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova.

  5. Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!