Znojemská pečeně recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g hovězího masa
4 sladkokyselých okurek
2 střední mrkve
1 menší petržel
1 plátek celeru
2 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
špetka tymiánu
sůl
1/2 kostky masoxu
olej

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.

  2. Za častého míchání děláme 10-15 minut.

  3. Poté vložíme očištěné a osolené maso. Já jsem si ho nakrájela na plátky.

  4. Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut.

  5. Maso vyjmeme. Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku (rozmixujeme tyčovým mixérem).

  6. Dochutíme solí, citronovou štávou. (já nemusela, chuť byla vyvážená).Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme. Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!