Znojemská pečeně recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g hovězího masa
- 4 sladkokyselých okurek
- 2 střední mrkve
- 1 menší petržel
- 1 plátek celeru
- 2 cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- špetka tymiánu
- sůl
- 1/2 kostky masoxu
- olej
Postup Znojemská pečeně
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.
Za častého míchání děláme 10-15 minut.
Poté vložíme očištěné a osolené maso. Já jsem si ho nakrájela na plátky.
Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut.
Maso vyjmeme. Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku (rozmixujeme tyčovým mixérem).
Dochutíme solí, citronovou štávou. (já nemusela, chuť byla vyvážená).Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme. Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.