Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod. recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 žloutky
- 200 g másla
- 150 g krystalu
- vanilkový extrakt
- citronová šťáva
- rum
- mleté oříšky
Postup Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.
Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme do studené vody). Do mísy přidáme nakrájené změklé máslo a příchuť jakou chceme, aby krém měl.
Při přidávání tekutých příchutí, dáváme velký pozor, aby nám krém nezřídl, přidáváme max. po lžících a stále kontrolujeme hustotu.
Šleháme ručním šlehačem, minimálně 10 minut na středním výkonu. Šleháme opravdu poctivě, krém se nám odvděčí tím, že bude krásně našlehaný, přitom pevný a lesklý.
Zároveň, ale musíme odhadnout, kdy má už krém dost, žloutkový krém se chová jinak, než pudinkový a má větší tendenci po přešlehání řídnout.