Zlaté kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 větší kuře
- koření Zlaté kuře
- 1,5 lžíce másla
- 1 vrchovatá polévková lžíce medu
- 1 lžička soli
- šťáva z 1/2 citrónu
Postup Zlaté kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, v níž rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření zlaté kuře. Když se voda vaří, ponoříme do ní kuřecí půlky a kuře ovaříme asi 20 minut do poloměkka.
Mezitím v malém kastrůlku připravíme směs na potírání. Rozehřejeme máslo, lžíci medu a šťávu z 1/2 citrónu. Smícháme a mírně zahřejeme, aby se všechny ingredience spojily.
Několik minut dopředu předehřejeme troubu na 200°C. Kuře, které vyndáme z vařící vody a ihned potřeme připravenou marinádou a dáme dopéci. Za častého potírání medovou směsí dopečeme kuře až je jeho kůžička zlatohnědá. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.