Žemlovka se slaninou recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bageta
- 6 plátků anglické slaniny
- 400 g baby špenátu (lze použít i protlak)
- 1,5 hrnku mléka
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 5 lžic majonézy
- sůl
- pepř
- 100 g tvrdého sýra
- máslo na vymazání pekáčku
Postup Žemlovka se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Zapékací formu vymažeme máslem.
Část bagety rozkrájíme na kostičky a dáme do pekáčku na chvíli péct.
Slaninu nakrájíme na větší kusy. Do pekáčku s bagetou přidáme cibuli, česnek a slaninu.
Ve větší míse prošleháme mléko, smetanu, majonézu, sůl a pepř.
Směs a opláchnuté lístky čerstvého špenátu (nebo protlak) dáme do zapékací mísy vyložené plátky bagety spolu se směsí opečených bagetových kostiček, cibulé, česneku a slaniny. Na závěr nastrouháme sýr a posypeme jím směs v zapékací misce.
Pečeme 5-10 minut.
Takto vzniklou žemlovku můžeme ještě posypat sýrem (to mi přišlo už zbytečné:)).