Želvička recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Těsto:
- 8 vajec
- 8 lžic cukru moučka
- 9-10 lžic polohrubé mouky
- potravinářské barvivo
- Náplň:
- 250 g změklého másla
- 200 g cukru moučka
- 700 g tvarohu ve vaničce
Postup Želvička
Postup přípravy receptu
-
Z těsta upečeme dvě placky,když vychladnou,potřeme je krémem z tvarohu, smotáme rolády a dáme na hodinu do lednice.
Zbytek krému rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme celou malou konzervu mandarinek (bez šťávy),do druhé misky přimícháme čerstvé jahody (250g) na čtvrtky nakrájené.
Rolády nakrájíme na 1cm tlusté plátky.
Formu na plněné dorty vyložíme potr.folií a klademe plátky rolády jeden vedle druhého. pak dáme jeden krém,na ten položíme plátky rolády aby vzniklo dno a na něj dáme druhý krém a na něj zase plátky aby zakryli celý krém.
Přiklopíme,zatížíme a necháme přes noc v lednici.
Druhý den vyklopíme a z marcipánu vytvoříme nožičky, ocásek a hlavičku.