Zelný závitek s pohankou a medvědím česnekem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 6 listů zelí
- 100 g uvařené pohanky
- 100 g uzeného sýra
- 2 lžíce zeleniny (kukuřice a hrášku)
- 1 vejce
- 1 lžíce medvědího česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletý kmín
- celý kmín
- sádlo
- na podlití1/2 hrníčku masového vývaru
- Salát:
- zbylé zelí
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1/2 lžičky soli
- mletý kmín
- 1 lžíce oleje
Postup Zelný závitek s pohankou a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu., Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do misky. Přidáme na jemno nastrouhaný sýr, vejce, zeleninu, mletý kmín, sůl, nasekaný medvědí česnek a promícháme. Směs dáme na listy a stočíme závitky.
Pekáček vymažeme sádlem, vložíme závitky, posypeme je celým kmínem a na každý dáme kousek sádla. Zalijeme vývarem (já použila z polévky), zakryjeme a dusíme v troubě doměkka na 180°C.
Zbylé zelí nakrájíme na jemné nudličky, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, sůl, cukr, mletý kmín a olej. Vše rukou tak dlouho promícháváme, až nám zelí s mrkví zvláční a pustí šťávu. Podáváme s knedlíkem, nebo bramborami.