Zelný salát v majonézovém přelivu s vařeným vejcem recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 200 g vymačkaného sterilovaného červeného zelí
- 3 dcl nálevu ze zelí
- 2 vejce syrová
- 2 vařená vejce natvrdo
- 1 polévková lžíce hořčice nebo dle chuti
- 3 dcl kvalitního oleje
- sůl
- pepř
Postup Zelný salát v majonézovém přelivu s vařeným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme dip, přeliv: Nálev, olej, syrová vejce, rozmixujeme tyčovým mixérem do husté kašovité pěny. Dle chuti přidáme hořčici, sůl, pepř a ještě mixujeme.
Vymačkané zelí rozkrájíme na drobnější kousky, přidáme natvrdo vařená vejce – já je protlačila sítkem na vařené brambory.
Zalijeme dle chuti dipem, já dala asi 250 ml, promícháme a dáme vychladit.
Po vychlazení je možné ještě dle individuální chuti dochutit.
Podáváme z čerstvým pečivem jako lehkou letní večeři i oběd.
Z tohoto množství přísad do dipu mi vzniklo 750 ml, takže zbylých 500 ml jsem uložila do skleničky v ledničce a musí se spotřebovat co nejdřív.