Zeleninový talíř recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 250 g zeleného chřestu
- 250 g bílého chřestu
- 8 ředkviček
- 1 vodnice
- 4 malé nové brambory
- 2 šalotky
- jarní cibulka
- bylinky
- 2 stroužky česneku
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- kousek tuku na omaštění
Postup Zeleninový talíř
Postup přípravy receptu
-
U chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, bílý oloupeme, zelený nemusíme. Zbylou zeleninu také očistíme, omyjeme.
Pokud je vodnice čerstvá s tenkou slupkou, loupat ji také netřeba. Nakrájíme na kousky tak, aby se nám to vešlo do pařáku. Přidáme česnek nakrájený na plátky s šalotkou.
Mírně osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření. Povrch můžeme poklást nakrájeným tukem (máslem).
Vaříme na páře do změknutí cca 30 minut. Na talíři posypeme jarní cibulkou, čerstvou pažitkou, petrželkou a pod.