Zeleninový boršč recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Nakrájíme si na kostičky zeleninu do kompotových misek
- Mrkev
- celer
- petržel
- kedluben
- zelená paprika
- červená řepa (uvařená nakrájená na kostičky)
- dále 3 ks bobkový list
- 5 ks nové koření
- 1 malý rajský protlak
- 2 sroužky česneku
- 1 středně velká cibule
- červená mletá paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup Zeleninový boršč
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu mimo řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a dusíme téměř doměkka.
Pak přidáme uvařenou řepu, nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme.
Zalijeme menším množstvím vody, provaříme a vlijeme do polévky. Ještě necháme projít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.