Zeleninová tarhoňa recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 250 g tarhoni
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 červené cibule
- 1 hrst petrželky
- 500 ml vývaru
- 4 lžíce oleje
Postup Zeleninová tarhoňa
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu nasucho orestujeme na pánvi. Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu.
Přidáme 2 lžíce oleje a mícháme, protože se poměrně rychle zbarví do světle hnědé barvy.
Zalijeme vývarem, přiklopíme, stáhneme na nejmenší plamen a dusíme 15-20 min. Poté by v pánvi neměla zůstat žádná tekutina - vše do sebe vtáhne tarhoňa.
Mezitím si na zbylých 2 lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.
Promícháme s kostičkami mrkve a petržele.
Necháme orestovat do zlatova.
Nakonec vmícháme nasekanou petržel a promícháme s hotovou tarhoňou.
Případně můžeme dochutit solí a pepřem.