Zeleninová polévka z vepřové kosti s masovými kuličkami recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 vepřová kost (měla jsem odřezanou z kotlety)
- 3 mrkve
- kousek celeru
- 1 menší petržel
- 1 cibule
- kousek jarní cibulky
- kmín
- majoránka
- 2 kuličky nového koření
- sůl
- masox (nemusí být)
- 2 vejce
- hladká mouka
- pažitka
Postup Zeleninová polévka z vepřové kosti s masovými kuličkami
Postup přípravy receptu
-
Polévka: do hrnce s vodou dáme vařit vepřovou kost, 2 mrkve, petržel, celer, cibuli a jarní cibulku. Vše můžeme nechat v kuse nebo nakrájet na větší kousky. Přidáme kmín, nové koření, masox.
Po uvaření polévku přecedíme, vyjmeme nové koření a zeleninu přendáme zpět do polévky. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Polévku můžeme zahustit 2 lžičkami solamylu rozmíchaného v troše studené vody.
Přisypeme majoránku, 1 mrkev nastrouhanou na jemném struhadle a vlijeme 1 rozmíchané vejce. Dosolíme a krátce povaříme.
Masové kuličky: vychladlou vepřovou kost obereme a maso rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme 1 vejce, pažitku, sůl a zahustíme hladkou moukou. Směs nabíráme lžičkou a tvoříme malé kuličky, které zavaříme v polévce.