Zeleninová gulášovka a ZV pečivo (Dělená strava podle LK - Zvířata) recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- Polévka:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 250 g mletého hovězího masa
- 1/2 malé cukety
- 3 rajčata
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
- kmín
- Pečivo:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 4 vajíčka
- mořská sůl
- bylinky
- pepř
- čtvrt lžičky sody
Postup Zeleninová gulášovka a ZV pečivo (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme krájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, mleté maso, podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a 20 min povaříme. Přidáme krájené cukety a rajčata a 10 min povaříme. Část zeleniny rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Přidáme majoránku, převaříme.
Pečivo: Z bílků ušleháme sníh. Tvaroh smícháme se žloutky, solí, pepřem, bylinkami a sodou. Do této směsi pomalu vmícháme sníh. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka, sypeme kmínem a pečeme na 160-165 stupňů 15 minut. Použila jsem techniku laskonkovou. Vrchovatou lžíci těsta jsem lila do kulaté vykrajovací formičky, průměru 6,5 cm. Doporučuji dávku rozdělit napůl a péct okamžitě po zaplnění plechu. Namíchala jsem těsto z celé dávky (20 ks) a druhý, čekající plech se mi roztekl.