Žebrákova chlebová haše recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 1/2 staršího i tvrdého chleba zbaveného kůrky
- 0,75 silného vývaru (možno z kostky)
- 150 g slaniny
- 250 g mražené zeleniny dle chuti (já dala mrkev, hrášek, kukuřice)
- 2 velké cibule
- 3 vejce
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- kmín
- červená paprika
- čerstvý libeček
- sůl
- sádlo
Postup Žebrákova chlebová haše
Postup přípravy receptu
-
Chleba si nakrájíme na kostky, zalijeme horkým vývarem a necháme tekutinu vsáknout.
Na sádle si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mraženou zeleninu a necháme asi 5 minut restovat, osolíme.
Směs přidáme ke změklému chlebu, vmícháme vejce, koření, majoránku, libeček a rozdrcený česnek. Vše propracujeme, popřípadě dosolíme. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme chleba nebo strouhanku.
Chlebovou směs dáme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péci. Vždy, když se na povrchu opeče, zamícháme, aby se vše propeklo a trochu oddělilo.