Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 370 g mletého hovězího masa
- 1 jarní cibulka
- 5 stroužků česneku
- 1-2 konzervy krájených rajčat
- sůl, kajenský pepř na dochucení
Postup Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní
Postup přípravy receptu
-
Pánvičku nasucho rozpálíme. Vložíme na ni mleté maso a necháme prudce orestovat ze všech stran.
Když se maso zatáhne a tuk vydusí, přidáme rozmačkaný česnek, pořádně promícháme, aby se krásně provoněl s masem a za stálého míchání necháme 1-2 minuty propéct.
Přidáme nakrájená rajčata včetně šťávy, promícháme a dusíme, než je maso měkké. V případě potřeby přilijeme vodu. Průběžne promícháváme.
Ochutíme solí, kajenským pepřem a těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
Podáváme s rýží nebo těstovinami (špagetami).